keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Caramelon kennelissä tapahtuu

Kauan aikaa on viimeisestä päivityksestä. Paljon on tapahtunut ja uusia tulokkaita on tullut perheeseen. Historiaakin on päästy tekemään kun Suomen ensimmäinen sileäkarvainen keskikokoinen podengo pentue näki päivänvalon 17.10.2010. Kertulle ja Jarkolle syntyi 7 jälkeläistä, 6 urosta ja 1 narttu.


Pentueen vanhemmat ovat molemmat kunnostautuneet sekä käytössä, että näytössä, joten lapsilla on hyvä lähtökohdat niin juoksu- kuin näyttelyuralle. Mielenkiinnolla odotetaan mitä tulevan pitää. Pentuja on vielä vapaana, niille toivotaan aktiivisia koteja.

Kummatkin vanhemmat terveystutkittuja. Jarkolla terveet silmät ja polvet 0/0, Kertulla terveet silmät, polvet 0/0, lonkat A/A ja kyynärät 0/0.Kaikenkaikkiaan vuosi 2010 on ollut vaiherikasta aikaa kennelille. Keväällä syntyi kennelin toinen pentue (Oliver x Hera) pieniä karkeita, 2 likkaa. 'Mandi' (Caramelon All About Me) ja 'Laku' (Caramelon Here I Am Dixon) ovat molemmat hienoja likkoja ja jo aloitelleet näyttelyuraansa. :D Mandi meni sijoitusperheeseen Hyvinkäälle ja Laku Kennel Dixoniin Veikkolaan.Laku ja Mandi


Kesällä päästiin hakemaan uusi jalostusnarttu USA:sta asti ja samalla viettämään 10 päivän lomaa Floridassa. Falcao's Zarina 'Tara' tuli reissulta Suomeen ja jäi asumaan kenneliin. Tara on käynyt muutamassa pentunäyttelyssä ja aloittaa kunnolla näyttelytoiminnan ensi vuonna. Tara on todella nopea juoksija ja varmasti tämä neiti nähdään myös juoksukisoissa tulevaisuudessa.

Tara ja Suski


Pari viikkoa USA:n reissun jälkeen Suski käväisi Norjassa hakemassa Carloksen (Sandeisan Caramelo) pojan Pedron (Gerseme's Caramelon Carlito) meille kotiin. Pieni mies on vastannut odotuksia ja käynytkin ahkerasti pentunäyttelyissä hyvällä menestyksellä. Podengojen päänäyttelyssä Pedro oli VSP-pentu ja kaikissa muissa pentunäyttelyissä se on ollut ROP.

Pedro


Päänäyttelyissä tuli myös menestystä. Pedro oli VSP-pentu, Mandi pienten narttujen 1. + KP, Oliver PU3, Harry NUO ERI-2 ja vara-SERT, Falcao's Zarina PEK-3. Keskareista Maria oli ROP ja Jarkko VSP. Tuomarina oli Ricardo Leite Portugalista.


Kävimme myös jo perinteeksi muodostuneella lomareissulla Hailuodon maastokisoissa, joissa meillä oli juoksemassa pienistä Harry, Terho ja Caramelon ensimmäisestä pentueesta Siiri (Caramelon Best In Show) sekä keskareista Jarco ja Maria.
Siiri ja Harry olivat toisissa juoksukisoissaan ja Terho ensikertalainen. Siiri pinkoi hienosi voittoon ja sai SERTK:n lisäksi ylituomareitten tunnustuspalkinnon. Finaalista tuli sangen huimia pisteitä, mm. yhdeltä osa-alueelta jopa 98/100. Kyllä kasvattajaa hymyilytti. Terho juoksi hienosti sekä alkuerän, että finaalin ja sai SA-tuloksen. Harryn kohtaloksi koitui yksin juokseminen alkuerässä, pienen miehen kiinnostus ja rohkeus ei riittänyt yksin koko radan juoksemiseen. Ensi kaudella jatketaan siis harjoituksia.
Keskareista voiton nappasi Jarco, Maria ajautui finaalissa väärälle juoksulinjalle ja hukkasi vieheen. Muuten molemmat juoksivat tosi hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti