torstai 12. maaliskuuta 2009

Mustialan talvimaastot 7.3.2009

Perinteiset talvimaastot kirmailitiin podengojen osalta talvisessa säässä Tammelassa lauantaina 7.3.2009. Pieniä podengoja oli ilmoitettu 5 kpl ja keskikokoisia 3 kpl. Meiltä mukana oli Kasper (Gaspar da Flôr d'Esteva), Carlos (Sandeisan Caramelo) sekä Jarco (Caramelo).

Sää oli pilvinen, mutta muuten varsin mukava, mutta rata oli raskas huonon pidon ja lumi"sohjon" takia. Keskikokoiset podengot juoksivat ensin. Jarkko oli Eemelin (Alexandra's Heritage Aguaceiro) parina ja Pontus (Vehkakallion Carlos) juoksi yksin. Jarkko jäi lähdössä hieman jälkeen, mutta pääsi vieheelle ensimmäisenä kun Eemeli totesi, että homma ei ole tarpeeksi mielekästä ja keskeytti. Pontus juoksi maaliin omassa lähdössään pisteille 193. Jarkon alkuerän pisteet 266. Pontus ja Jarkko siis Finaaliin.

Pienten lähtöjä oli 3. Pareiksi arvottiin Inez (Conchita de Vedras) ja Kasper; Carlos ja Neppi (Jane do Vale do Cutileiro) ja yksin juoksi Lilli (Sandeisan Delicia). Rata oli pienemmille podengoille raskas ja Carloksen, Ineksen ja Nepin matka päättyi jo alkuerässä keskeytykseen. Carlos lähti hyvin ja juoksi hienosti, mutta ei yksinkertaisesti (kuten ei muutkaan pienemmät) päässyt lumessa eteenpäin ja voimat loppuivat. Finaaliin siis Lilli (234p) ja Kasper (256 p.).

Keskarifinaalissa Pontus (255 p.) paransi huomattavasti alkuerästä, Jarkin saadessa heikommat pisteet (211 p.). Jarkko kuitenkin keskarien voittoon tuloksella 477, 1.+ sert.

Pienten finaali oli rankka Lillille ja sen matka jäi kesken. Pisteitä kertyi kuitenkin 116 (yht 350p). Kasper teki varmaa työtä finaalissakin jopa parantaen alkuerän pisteitään (276 p.), juoksi kuin juna isojen koirien matkan ja voitti pienet podengot tuloksella 532p, 1.+ sert. Tämän lisäksi Kasper nappasi myös kaikkien rotujen päivän parhaan juoksijan palkinnon.

Molemmat pojat, Jarkko ja Kasper ovat nyt juosseet kolme kisaa, keränneet kolme voittoa ja kolme sertiä. =D

Tiia Tammisen ottamia kuvia Mustialasta: http://picasaweb.google.fi/tiia.monica.tamminen/Talvimaastot732009Mustiala#

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti