lauantai 4. heinäkuuta 2009

Jarkin ekat ratakisat

Oltiin tänään Tuomarinkartanon vinttikoirakeskusksessa ratakisoissa Jarkon kanssa. Kisa oli Jarkon ensimmäinen ratakisa, tosin kerran aiemmin oltiin ilmoittauduttu, mutta kisa keskeytettiin silloin ennen meidän vuoroa rankan sateen ja sen aiheuttaman liukastumis- ja loukkaantumisvaaran takia.

Tänään Jarkon pariksi juoksemaan tuli viehkeä karkeakarvainen keskarineito Carrie (Vehkakallion Charlotta). Kisat alkoivat lääkärintarkastuksella klo 1030. Kisat itsessään alkoivat klo 12 ja meillä oli lähtö 42, joten saimme muutaman tunnin odotella ja nauttia kisatunnelmasta.

Tällä kertaa podengolähtö oli laitettu myös toto-lähdöksi, jossa sai veikata voittajaa. Tottakai piti podengolähdön totoamista kannattaa ja koittaa onneaan, joten kävimme laittamassa Jarkille lapun. Tuloksena tästä oli paketti Royal Canin- kakkapusseja kotelon kera sekä hieno Hackmanin juustohöylä. =)

Kun Jarkon ja Carrien lähtö lähestyi alkoi vatsassani olemaan enemmän perhosia. Mietin, että miten ihmeessä saan Jarkon kiinni kun sillä on ollut taipumusta karata ja kiusotella kiinniotettaessa.

Koirat kopitettiin ja lähtölupa saatiin. Jarkki ja Carrie ampaisivat matkaan ja juoksu sujui hyvin. Matkan pituus oli tällä kertaa 480 m. Olin valmiiksi odottamassa Jarkkoa kohdassa, jossa viehe pysähtyisi, mikä meinasi koitua virheeksi. Pitkällä matkalla koirat kun juoksevat ensin kerran tämän kohdan ohi ja vasta seuraavalla kierroksella pysähtyvät siihen. Jarkko kuitenkin jotenkin havaitsi minut tässä kohtaa ja sadasosasekunnin ajan näytti siltä, että Jarkko keskeyttäisi ja tulisi moikkaamaan mammaa, mutta onneksi viehe vei mielenkiintoisuudessa voiton. Jopa vieheen vetäjä mainitsi juoksun jälkeen asiasta.

Matka kuitenkin jatkui mammasta huolimatta ja molemmat koirat pääsivät maaliin. Jarkko ensin ja Carrie hetken päästä. Jarkon voittoaika oli 40,75 s. mikä oli podengojen rataennätys Tuomarinkylän radalla. Aika hyvin ensikertalaiselta.

Sertejä podengot eivät vielä voi radalta saada eivätkä valioituakaan, vaikka niillä kilpailuoikeudet onkin, sillä niille ei ole juostu vertailuaikoja käyttövalioaikaa varten. Niitä nyt sitten keskariporukalla koitetaan juoksennella ja saada kerättyä. Voi hyvin olla, että nämä nyt kisaavat eivät ikänään tule juoksemaan serteistä, mutta tehdään työtä nyt ainakin tulevia sukupolvia varten. Aika näyttää ja innostus kuinka pitkään käyttövalioaikojen aikaasaaminen kestää. Me ainakin oman poppoon puolesta teemme asian eteen niin paljon kuin mahdollista on.

Saimme siis tänään nauttia menestyksestä ja hyvästä ilmasta. Seuraava ratakisa on samassa paikassa parin viikon kuluttua eli keskiviikkona 15.7. Sen jälkeen Jarkko jääkin näyttely ja juoksutauolle ja palaa kehään ja maastoradalle vasta Mustialassa 15.-16.8.

2 kommenttia:

  1. Hulppeat onnittelut hienolle juoksijalle!! Paljonko rataennäys parani?

    VastaaPoista
  2. Kiitokset onnitteluista. Pitää ihan selvittää mikä ennätys oli jos sitä on. En ole varma onko Tuomarinkartanolla aiemmin kellotettu podengoja. Rataennätys pyritään uusimaan ke 15.7. Tule katsomaan...=)

    VastaaPoista