sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Pentukarkeloissa

Ollaan käyty nyt Carloksen ipanoiden (Caro ja Siiri) sekä Harryn kanssa parissa pentukarkelossa.

Ensimmäisenä oli 12.7. vuorossa Riihimäki, jossa tuomarina Outi Piisi-Putta. Koirat saivat ihan mukavat arvostelut, mutta tuomarin mielestä ei olleet KP:n arvoisia kukaan. Tuloksena siis Siiri (Caramelon Best In Show) PEK-1; Caro (Caramelon Simply The Best) PEK-2 ja Harry (Hulmility King of Chaos) PEK-1.

Tuossa kuva Harrysta (lisää tuloo kun saadaan koneelle):


Vaikka sen kummempaa menestystä ei tullut, ollaan todella tyytyväisiä pentujen esiintymiseen. Kaikki olivat reippaita ja käyttäytyivät hienosti.

Seuraava koitos oli heti seuraavana viikonloppuna (18.7.) Heinolassa. Täällä paikalla Caro ja Harry ja tuomarina Iso-Britanniasta Chris Tomas. Tällä kertaa tuomari piti molemmista pennuista KP:n verran ja tulos oli siis Harry PEK-1, KP, ROP ja Caro PEK-1, KP, VSP. Harry pääsi ryhmässäkin finaaliin ja kuuden parhaan joukkoon, mutta sijoituksille pieni poika ei vielä yltänyt. Oli takana rankka päivä eikä esiintyminen oikein maistunut ryhmässä enää.

Harryn arvostelu: "Good head with correct muzzle. Good eye shape. Correct ear size. Good shoulder placement. Coarse coat. Good rear and tail. Moved well. Nice breed type. " eli "Hyvä pää ja oikea kuono. Hyvä silmien muoto. Oikea korvien koko. Hyvä olkavarsi. Karkea karva. Hyvä takaosa ja häntä. Liikkuu hyvin. Hieno rotutyyppi."

Caron arvostelu: "Good head type. Good overall conformation. Good front and rear. Would have preferred a harsher coat. Good tailset. Moved well" eli "Hyvä pään tyyppi. Hyvä yleisilme/rakenne. Hyvä etu-ja takaosa. Toivoisin karkeampaa karvaa. Hyvä hännänkiinnitys. Liikkuu hyvin."

Kuvia:


Heinolan jälkeen, heti seuraavana päivänä oli vuorossa Tuomarinkylän pentunäyttely, johon Raisa Savanderin arvosteltavaksi saapuivat Caro ja Harry. Molemmat esiintyivät todella hienosti, tuloksena rotukehästä Caro PEK-1 (KP jäi saamatta vielä vallattomien hampaitten takia) ja Harry PEK-1, KP, ROP.

Harryn arvostelu:"Erittäin viehättävä. 6 kk. Erittäin kaunis pää. Hyvät silmät. Hyvä kuono-osa. Purenta OK. Hyvä korva-asento, niska ja kaula. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Vahva selkä. Liikkuu kauniisti kaikilta osin. Erinomainen karvapeite. Hyvin lupaava".

Myös Caro esiintyi hienosti ja arvostelukin oli sen mukainen: "Hyvin miellyttävä pentu. Hyvä pää, silmät ja korvat. Valitettavasti alakulmahampaat ovat liian tiukassa. Hyvä niska ja kaula. Vahva selkä. Hyvät reidet ja polvet. Liikkuu mukavasti kaikilta osin. Karvapeite voisi olla karkeampi."

Oltiin siis todella tyytyväisiä hienojen lasten kehäkäyttäytymiseen. Molemmat olivat oikein reippaita ja ainakin omasta mielestäni kauniita katsella. =)
Tässä pari otosta penneleistä:

Harry tosin oli päättänyt järjestää vielä lisäjännitystä meille. Ryhmäkisaan valmistauduttiin samoin "läpijuoksu"-ajatuksin kuin podengojen kanssa yleensä voi valmistautua, mutta tänään oli toisin. Harry otettiin neljän parhaan sakkiin Alaskan malamuutin, samojedin sekä länsigöötanmaanpystykorvan kanssa. Ei meinattu uskaltaa edes kuunnella kun kuuluttaja alkoi sijoituksia kertomaan.. Olisiko Harry neljäs, kun tuli viimeisenä valituksi jatkoon... Näin ei käynyt vaan Harry oli lopulta RYP-2, mikä on todella hienosti pieneltä mieheltä vanhempien pentujen joukossa. Huonolle ei hävitty, sillä voittaja Alaskan malamuutti päätyi loppukarkeloissa sijalle BIS-2. Ryhmän kolmoseksi kiri samojedi ja neljännen paikan valtasi göötti.


Ei voi muuta kuin hymyillä onnellisena. Tässä vielä pari otosta hienosta pojasta pokaaleineen:


Meillä oli myös paikalla erinäinen lauma tsemppaajia ja seuralaisia. Kiitokset kaikille mukavasta päivästä ja seurasta!! =)

CENTRO poikkeuksellisesti paikallaan:


Kira on hyvinkoulutettu tullivirkailija/taskuvaras/rantapummi "En se mää ollu..." ;) :


Ja paikalla myös ihana Juuso, josta näköjään tuli häkkieläin hetkeksi:


Kiitokset myös Harryä kaikissa näyttelyissä handlanneelle Suskille... Olet huippu! =P

2 kommenttia:

  1. Onnittelut hienosta menestyksestä pentukarkeloissa! :) Kerrassaan upea poika tuo Harry ja ilmeisesti hyvin reipastunutkin siitä mitä viimeksi sitä näin..
    Siitä se lähtee..

    VastaaPoista
  2. Siitä se lähtee juu... Harry reipastuu koko ajan. Se on ollut kuitenkin vasta vajaan kuukauden Suomessa ja siihen nähden olen erittäin tyytyväinen siihen kaikin puolin. Se ei kuitenkaan ryömi kehässä tai aristele sen kummemmin. Se ei vaan pidä siitä että kaikki sitä räpeltää. ;)

    VastaaPoista