sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Tuomarinkylän pentunäyttely 24.7. ja Eucanuba Show 26.7.

Perjantaina karavaanimme matkasi "kotinäyttelyyn" Tuomarinkylän vinttikoiraradalle. Mukana meillä oli englantilainen herrasmiehemme Harry sekä molemmat Carloksen likat Caro ja Siiri.
Tuomarina meillä oli tällä kertaa Hans Lehtinen.

Ensin kehän valtasi Harry Suskin johdolla. Herra oli jotenkin laiskalla tuulella, mutta niin vaan se tuli kehästä KP:n kanssa pihalle. Arvostelussa luki: "Hyvinkehittynyt pentu. Kaunis pää.Hyvä ilme. Hyvinkehittynyt runko. Saisi seistä paremmin edestä. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomainen karvapeite.

Harryn jälkeen kehään meni sitten tytöt, minä Siirin kanssa ja Suski Caron. Siiri ei ollenkaan halunnut liikkua kanssani joten siitä saimme noottia. Caro esiintyi ihan hienosti, joskaan ei halunnut seistä kunnolla, joten kumpikaan tytöistä ei Hansia miellyttänyt KP:n vertaa.

Tässä tyttösten arvostelut:

Siiri: "Sopivankokoinen pentu. Kaunis pitkä pää. Lyhyt rintakehä. Köyristää selkäänsä. Saisi käyttäytyä paremmin. Sopiva luusto"

Caro: " Hyvin hento, liian neliömäinen narttu, joka köyristää selkäänsä pahasti. Pää saisi olla voimakkaampi. Hyvä ilme. Liian hennot raajat".

Tässä kohtaa pitää olla erimieltä tuomarin kanssa ainakin Caron koosta. Se on toki vielä kesken kehityksen, kuten pennun pitääkin olla, mutta kooltaan se ei ole liian pieni eikä järjettömän hentoinen. Valitettavasti tuomaritkin on alkaneet tottua ylikokoisiin podengoihin, josta seuraa se, että oikeankokoiset pennut ja koirat tuomitaan liian pieniksi...

Muutenkin viime aikoina on yleinen linja pentunäyttelyissä ollut kauhean ankara. Siis monissa roduissa on kuullut, että tuomari ei ole antanut KP:ta koska pentu on ollut liian pentumainen.. Hei haloo... Pennun kuuluu olla pentumainen.. ;)


Sunnuntaina suuntasimme kohti Eucanuba Show:ta, jälleen Tuomarinkylään, jossa kehässä olisivat osaomistuskoirani Kira ja Sentti. Päivä oli lämmin ja kehässä oli hyvä tunnelma. Pieniä karkeita oli ilmoitettu 5 kpl: kaksi junnu-urosta, yksi valio uros, yksi nuorten luokan narttu sekä avoimen luokan narttu. Paikanpäällä huomasin, että kehässä olisi myös meidän Oliverin tytär, joka oli hakemassa viimeistä sertiään.

Ensimmäisenä oli kehässä Sentti, junnuissa yhdessä Väinön kanssa. Sentti esiintyi hienosti Virpin esittämänä. Olihan Hanna-Leena toiminut hyvänä coutsina ennen näyttelyä. Sentti sai luokkavoiton eri:llä ja niin jäätiin jännäämään PU-kehää.

Tässä Centro:Ja kilpakumppanit Väinö ja Kaapo:Nartuista ensin kehään meni Hanna-Leenan kanssa Kira. Kira on kehittynyt tosi paljon ja on todella kaunis rungoltaan. Liikkuu hienosti myös. Tässä likasta pari kuvaa. Kuvien laatu ei päätä huimaa, mutta sentään jotain:
Oliverin Zippo-tyttökin esiintyi hienosti ja Kiran tavoin sai ERI:n. Zippo voitti tänään "karvan mitalla" ja niimpä ensimmäinen Oliverin jälkeläinen valioitui. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti